کلاهبرداری پیامکی چیست؟ | راه های جلوگیری از کلاهبرداری پیامکی

کلاهبرداری پیامکی

نظر کارشناسان آثار فرهنگی تاریخی چیست؟

در داستان سوم آنها قلب شما را هدف قرار می دهند، یعنی با توضیحاتی در مورد صدقه از احساسات مردم سوء استفاده می کنند. از کاربر پول می گیرند، یک ریال هم در امور خیریه سرمایه گذاری نمی شود. برای جلوگیری از این تقلب، توجه داشته باشید که کمک های خیریه شما تنها از طریق مؤسسات معتبر به دست نیازمندان می رسد.

برای امنیت چه کنیم؟

ما ولگردیم، مطالبی پیدا کردیم، شماره شما را گرفتم، به شما پیام دادم، به قرآن اعتماد کردم، اگر می توانید این چیزها را به ما بفروشید، نصف شما، نصف ما، قرآن وکیل درستی است، می توانید هر کاری کن جواب بده

مشتری عزیز! شما برنده یک دستگاه تبلت شده اید، برای ارسال جایزه لطفا وارد شوید و آدرس خود را وارد کنید.

حتماً تا به حال چنین پیام هایی را دیده اید که احتمالاً توسط یک روستایی کم سواد و افسرده ارسال شده است، در حالی که اگر داستان را دنبال کنید، در پشت صحنه ماجرا به دست قاچاقچیان آثار تاریخی می رسد.

شاید فکر کنید این اس ام اس ها خیلی قدیمی شده اند و امروزه فریب این پیامک ها را نمی توان خورد، اما متاسفانه باید بگوییم. کلاهبرداری پیامکی او هنوز هم شاکیان زیادی را به بخش اطلاعات می فرستد.

گول این اس ام اس ها را نخورید!

در این سناریو کلاهبردار شما را به وب سایت مورد نظر هدایت می کند و از شما می خواهد که هزینه ارسال را بپردازید. شما هم می بینید هزینه ناچیز او، وارد درگاه پرداخت می شوید و مشخصات کارت و رمز دوم و … را می نویسید.

داستان دوم

فیشینگ

ماجراهای کلاهبرداری اس ام اس

به گفته کارشناسان، این پیامک ها نمونه ای از صدها پیامک است که با داستان سکه ها و عتیقه جات عتیقه مردم ناآگاه را طعمه خود می کند. به این ترتیب پیامک به شماره های مختلف (و پرمخاطب تر) ارسال می شود و علاقه مندان به داشتن آثار تاریخی معمولاً آنها را خریداری می کنند و این تازه شروع ماجراست.

کلاهبرداری پیامکیکلاهبردار پیامکی مبنی بر برنده شدن جایزه نقدی می فرستد و سپس وانمود می کند که نماینده شرکت های بزرگ و ایرانسل و اولین شرکت برای نفوذ بیشتر است. پس از جلب اعتماد شما را نزد عابر بانک می برند تا جایزه را به حسابتان واریز کند. به بهانه اینکه حساب ارزی است از شما می خواهند زبان خودپرداز را به انگلیسی تغییر دهید. کلاهبردار به کمک عدم آشنایی احتمالی شما با زبان انگلیسی، پس از درج مبلغ، به شما می گوید که یک عدد چند رقمی زیر عنوان کد اضافه کنید، به این صورت که مثلا مبلغ 10000 تومان می شود 10000873 تومان. ، سپس 8 ثانیه زمان می خواهند. خود را روی دکمه OK نگه دارید. (برای اینکه متوجه دو مرحله تایید حواله بانکی نشوید و مبلغ به سرعت واریز شود.)

داستان سوم

برای اینکه خیلی راحت وسوسه نشوید، در اینجا نمونه‌هایی از داستان‌های رایجی که برای بسیاری از کاربران اتفاق افتاده است آورده شده است:

داستان اول

یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداری، پیامک برای بردن پول نقد و سکه و لوازم خانگی و غیره است. در واقع، این ترفند کمی منطقی تر از ترفند شبان دروغین است.

بعداً معمولاً فردی روستایی و ساده لوح را می فرستند تا با خریدار صحبت کند و آثار جعلی را به نام اثر اصلی قرار دهد و متأسفانه در بین چندین مورد، یک مورد گمراه کننده است. قربانی با اطلاع از کلاهبرداری، هیچ ایده ای در مورد شخص حریص اصلی ندارد و به راحتی میلیون ها دلار از دست می دهد. (وضع بدتر این است که حتی آثار تقلبی به مقتول نمی دهند و فقط با کتک زدن او در محل ملاقات پولی را که مرد بخت برگشته برای معامله آورده است می گیرند).

یک سکه تمام بهار بردی!

با پیشرفت علم و فناوری هر روز (برای تایید، همین الان اخبار را روشن کنید تا گزارشی از کشف یک داروی خاص و آخرین مدل ربات و … بشنوید)، مغز این دوستان تقلب نیز بیشتر می شود. و بیشتر. هر روز پیشرفت می کند و ممکن است با ایده های سرقت جدیدی روبرو شود که شما را شگفت زده کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم مقاله ای برای اطلاع از انواع کلاهبرداری های پیامکی بنویسیم و راه های جلوگیری از این کلاهبرداری ها را توضیح دهیم.

اس ام اس چوپان دروغگو!

سلام برادر، من سیدراسول هستم، چوپان من در روستای ما. زمین را شخم زدم، چند سکه با مجسمه پیدا شد، یک تطهیر گرفتم، شماره تو را برای ابوالفضلی پیدا کردم، پیام دادم کمک کن، بفروش، ابوالفضلی، هر چه می گیری نصف و نیم، به پتما زهرا کمک می کنی. به کسی نگو، اگر پلیس هستی بگو.

به دنبال رشد کسب و کار خود هستید؟
ملیپیامک به شما امکان جذب، حفظ و برقراری ارتباط با مشتریان را می دهد.

ثبت نام و ارسال پیامک
ثبت نام در کمتر از یک دقیقه

سناریوی بالا رایج بود و بر اساس خلاقیت کلاهبرداران، این روزها داستان های جدیدی نیز پیدا می شود، قانون شماره یک کلاهبرداری پیامکی این است که با یک پیشنهاد وسوسه انگیز قلاب را روی شما می اندازند، حالا با یک لحظه به قلاب می افتید. بی احتیاطی و نوبت کلاهبردار است که قلاب را ماهرانه بکشد این مهارت ترکیبی از:

  • اعتبار داستان
  • افترا متقلبانه
  • برای برانگیختن احساسات قربانی (به طوری که به او فرصت فکر کردن و تصمیم گیری داده نشود)

نکته اصلی این است که شما نباید به این نوع پیامک ها توجه کنید و حتی از روی کنجکاوی با کلاهبرداران تماس نگیرید. نکات زیر را نیز به خاطر بسپارید:

  • یاد آوردن شرکت های بزرگ و قابل اعتماد قبل از ارسال جایزه شما را باج گیری نمی کنند!
  • به انتقال وجوه نیازی نیست نزدیک دستگاه پول نقد در بانک باشید!
  • رمز اول و دوم کارت های اعتباری، کد CVV2 و… اطلاعات امنیتی هویت شما پیدا شده اید و نباید در اختیار شما باشید افراد ناآشنا قرار گیرد
  • رمزهای بانکی خود را هر از چند گاهی تغییر دهید و از اعدادی مانند شماره شناسنامه، سال تولد و سایر اعداد قابل حدس زدن استفاده نکنید.

نتیجه یک پیامک گمراه کننده

مدت هاست پیامک هایی مانند یافتن عتیقه جات به چند شماره ارسال می شود تا از یک طرف فروشنده شناسایی نشود و به این افراد انگ قاچاقچی لقب بگیرد.

کلاهبرداری پیامکیهمانطور که گفتیم کلاهبرداری پیامکی روز به روز در حال افزایش است و کلاهبرداران با پیامک های مختلف سعی در کلاهبرداری از کاربران دارند. در مواجهه با پیامک های فریبنده، هرگز نگران نباشید و از تدابیر امنیتی برای محافظت از اطلاعات شخصی خود استفاده کنید. اکنون که با خواندن این مقاله با آن آشنا شدید، دوستان خود را نیز در جریان آن قرار دهید. همچنین در صورت برخورد با کلاهبرداران پیامکی به ما اطلاع دهید پلیس سایبری ایران دادن




طرح این کلاهبرداری این است که به شما اطلاع دهد که در قرعه کشی با برکات فراوان برنده شده اید. سپس با ترفندهای خاصی به بهانه واریز جایزه یا گرفتن هزینه ارسال کالا، مشخصات کارت بانکی شما را می گیرند. همانطور که می توانید حدس بزنید، پس از دریافت اطلاعات، حساب شما خالی خواهد شد.

اصل «طعمه و قلاب» قانون کلاهبرداری پیامکی!