در این مقاله توضیح دادیم که مدل کسب و کار چیست و چقدر برای موفقیت کسب و کار اهمیت دارد. به طور خلاصه، یک مدل کسب و کار حرفه ای به برندها کمک می کند تا منابع خود را به حداکثر برسانند و جریان های نقدی را بهینه کنند. همچنین این مدل ها برای مذاکره با سرمایه گذاران بسیار مفید هستند. در پایان از شما دعوت می کنیم هر سوالی در رابطه با مدل کسب و کار دارید با ما و سایر همکاران عزیز و همیشگی فراز اس ام اس در قسمت نظرات در میان بگذارید.
به عبارت دیگر، یک مدل کسب و کار به عنوان یک پایه در نظر گرفته می شود و معمولاً در پاسخ به تغییرات کوتاه مدت تجدید نظر نمی شود. برای مثال، پس از اجرای کمپین بازاریابی پیامکی انبوه، نیازی به تغییر طرح کسب و کار خود ندارید. در حالی که طرح های تجاری بر اساس تغییرات در اقتصاد یا بازار به روز می شوند.
اهمیت توسعه یک مدل کسب و کار چیست؟
نوآوری فراتر از محصولات یا فناوری هایی است که شما ایجاد می کنید. نحوه اداره کسب و کار خود عامل مهمی در منحصر به فرد کردن برند شما در بازار شلوغ است. با کمک یک طرح تجاری می توانید مزیت رقابتی ایجاد کنید. در واقع این طراحی نشان می دهد که چرا پیشنهاد شما بهترین گزینه برای مشتریان است. مدل کسب و کار همچنین نشان می دهد که چگونه کسب و کار شما در طول زمان رشد خواهد کرد. به طور خلاصه، مزایای توسعه یک مدل کسب و کار عبارتند از:
- شناسایی مزیت رقابتی
- امکان برنامه ریزی برای توسعه کسب و کار
- ایجاد ثبات مالی در شرایط بد اقتصادی
- امکان بیشتر جذب سرمایه گذار با مدل کسب و کار
قبل از اینکه به جایگاه استفاده از سامانه ارسال پیامک در مدل کسب و کار بپردازیم، بهتر است با این اصطلاح بیشتر آشنا شویم. ابتدایی ترین تعریف یک مدل کسب و کار این است که چگونه یک شرکت ارزش ایجاد می کند، ارزش ارائه می دهد و مشتریان را جذب می کند. در واقع، یک مدل کسب و کار به سوالات اساسی در مورد عملکرد تجاری پاسخ می دهد. از شناسایی مشکلی که میخواهید حل کنید و بازاری که در آن فعالیت خواهید کرد، تا میزان سرمایهگذاری مورد نیاز، نحوه کسب درآمد و محصولاتی که ارائه میدهید. قیمت گذاری کالاها یا خدمات ارائه شده و هزینه های تحویل محصولات دو اهرمی هستند که بر سودآوری یک مدل کسب و کار تأثیر می گذارند.
به عنوان یک قاعده کلی، هر نوع کسب و کار باید مدل کسب و کار خاصی را طراحی و توسعه دهد. بر این اساس، مدل های کسب و کار متفاوتی وجود دارد. هر کدام از این مدل ها در نحوه ارتباط با مشتری، میزان فروش و درآمد و سایر جزئیات متفاوت است. برخی از انواع مدل های کسب و کار عبارتند از:
- مدل تولید کننده: یک مدل کسب و کار که در آن تولیدکنندگان محصولاتی را از مواد خام تولید می کنند و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به فروش می رسانند.
- مدل توزیع کننده: هدف این مدل کسب و کار تعریف رابطه و رابطه سازنده با خریدار (عموم یا خرده فروشان) است.
- مدل خرده فروشی: این مربوط به مشاغلی است که محصولات را خرید و فروش می کنند. (مانند آمازون و والمارت)
- مدل فرانشیز: زمانی که یک برند موفق دفترچه راهنمای کسب و کار خود را در ازای دریافت هزینه می فروشد.
- مدل آجری: مدل تجاری مورد استفاده برای مشاغل سنتی. در این مدل، فروشنده در یک دفتر یا فروشگاه با خریدار رابطه فیزیکی دارد.
- مدل تجارت الکترونیک: این مدل بر فروش محصولات الکترونیکی تمرکز دارد. بنابراین آشنایی با اصول دیجیتال مارکتینگ و آگاهی از سوالات ساده ای مانند نحوه ارسال لینک اینستاگرام خود به دیگران در ترسیم این مدل حائز اهمیت است.
- مدل Brick and Click: یک مدل کسب و کار که ترکیبی از دو مورد فوق است و مختص شرکت هایی است که هم فروش حضوری و هم آنلاین دارند.
- مدل نیکل و پنی: برای ارائه محصولات بسیار مناسب استفاده می شود و تاکید این مدل کسب و کار بر کاهش هزینه ها و ارائه محصولات با کمترین قیمت نسبت به رقبا می باشد.
مقطع تحصیلی