مدل کسب و کار چیست و چه اهمیتی دارد؟

در این مقاله توضیح دادیم که مدل کسب و کار چیست و چقدر برای موفقیت کسب و کار اهمیت دارد. به طور خلاصه، یک مدل کسب و کار حرفه ای به برندها کمک می کند تا منابع خود را به حداکثر برسانند و جریان های نقدی را بهینه کنند. همچنین این مدل ها برای مذاکره با سرمایه گذاران بسیار مفید هستند. در پایان از شما دعوت می کنیم هر سوالی در رابطه با مدل کسب و کار دارید با ما و سایر همکاران عزیز و همیشگی فراز اس ام اس در قسمت نظرات در میان بگذارید.

به عبارت دیگر، یک مدل کسب و کار به عنوان یک پایه در نظر گرفته می شود و معمولاً در پاسخ به تغییرات کوتاه مدت تجدید نظر نمی شود. برای مثال، پس از اجرای کمپین بازاریابی پیامکی انبوه، نیازی به تغییر طرح کسب و کار خود ندارید. در حالی که طرح های تجاری بر اساس تغییرات در اقتصاد یا بازار به روز می شوند.

بررسی تفاوت بین مدل کسب و کار و طرح کسب و کار

اهمیت توسعه یک مدل کسب و کار چیست؟

نوآوری فراتر از محصولات یا فناوری هایی است که شما ایجاد می کنید. نحوه اداره کسب و کار خود عامل مهمی در منحصر به فرد کردن برند شما در بازار شلوغ است. با کمک یک طرح تجاری می توانید مزیت رقابتی ایجاد کنید. در واقع این طراحی نشان می دهد که چرا پیشنهاد شما بهترین گزینه برای مشتریان است. مدل کسب و کار همچنین نشان می دهد که چگونه کسب و کار شما در طول زمان رشد خواهد کرد. به طور خلاصه، مزایای توسعه یک مدل کسب و کار عبارتند از:

  • شناسایی مزیت رقابتی
  • امکان برنامه ریزی برای توسعه کسب و کار
  • ایجاد ثبات مالی در شرایط بد اقتصادی
  • امکان بیشتر جذب سرمایه گذار با مدل کسب و کار

قبل از اینکه به جایگاه استفاده از سامانه ارسال پیامک در مدل کسب و کار بپردازیم، بهتر است با این اصطلاح بیشتر آشنا شویم. ابتدایی ترین تعریف یک مدل کسب و کار این است که چگونه یک شرکت ارزش ایجاد می کند، ارزش ارائه می دهد و مشتریان را جذب می کند. در واقع، یک مدل کسب و کار به سوالات اساسی در مورد عملکرد تجاری پاسخ می دهد. از شناسایی مشکلی که می‌خواهید حل کنید و بازاری که در آن فعالیت خواهید کرد، تا میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز، نحوه کسب درآمد و محصولاتی که ارائه می‌دهید. قیمت گذاری کالاها یا خدمات ارائه شده و هزینه های تحویل محصولات دو اهرمی هستند که بر سودآوری یک مدل کسب و کار تأثیر می گذارند.

به عنوان یک قاعده کلی، هر نوع کسب و کار باید مدل کسب و کار خاصی را طراحی و توسعه دهد. بر این اساس، مدل های کسب و کار متفاوتی وجود دارد. هر کدام از این مدل ها در نحوه ارتباط با مشتری، میزان فروش و درآمد و سایر جزئیات متفاوت است. برخی از انواع مدل های کسب و کار عبارتند از:

  1. مدل تولید کننده: یک مدل کسب و کار که در آن تولیدکنندگان محصولاتی را از مواد خام تولید می کنند و به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به فروش می رسانند.
  2. مدل توزیع کننده: هدف این مدل کسب و کار تعریف رابطه و رابطه سازنده با خریدار (عموم یا خرده فروشان) است.
  3. مدل خرده فروشی: این مربوط به مشاغلی است که محصولات را خرید و فروش می کنند. (مانند آمازون و والمارت)
  4. مدل فرانشیز: زمانی که یک برند موفق دفترچه راهنمای کسب و کار خود را در ازای دریافت هزینه می فروشد.
  5. مدل آجری: مدل تجاری مورد استفاده برای مشاغل سنتی. در این مدل، فروشنده در یک دفتر یا فروشگاه با خریدار رابطه فیزیکی دارد.
  6. مدل تجارت الکترونیک: این مدل بر فروش محصولات الکترونیکی تمرکز دارد. بنابراین آشنایی با اصول دیجیتال مارکتینگ و آگاهی از سوالات ساده ای مانند نحوه ارسال لینک اینستاگرام خود به دیگران در ترسیم این مدل حائز اهمیت است.
  7. مدل Brick and Click: یک مدل کسب و کار که ترکیبی از دو مورد فوق است و مختص شرکت هایی است که هم فروش حضوری و هم آنلاین دارند.
  8. مدل نیکل و پنی: برای ارائه محصولات بسیار مناسب استفاده می شود و تاکید این مدل کسب و کار بر کاهش هزینه ها و ارائه محصولات با کمترین قیمت نسبت به رقبا می باشد.
مقطع تحصیلی







انتخاب مدل کسب و کار فرآیندی است که باید طبق بسیاری از موارد انجام شود تا ایده خام خود را پیاده سازی کنید. در واقع تنها دانستن تعریف بازاریابی به زبان ساده و دانستن برخی ترفندهای فروش برای راه اندازی یک کسب و کار کافی نیست. در اینجا چند سوال وجود دارد که باید قبل از شروع به کار پاسخ دهید:

  • اندازه بازار هدف شما چقدر است؟ آیا نیازی وجود دارد که محصول شما بتواند پاسخ دهد؟
  • رقبای شما چه کسانی هستند و چقدر موفق بوده اند؟ مزیت رقابتی شما چه خواهد بود؟
  • مشتریان بالقوه شما چه کسانی هستند و علایق، مشکلات و اهداف آنها چیست؟
  • از چه جریان های درآمدی (غیر از فروش کالا یا خدمات) می توانید درآمد کسب کنید؟

تحقیقات بازار برای انتخاب بهترین مدل کسب و کار

امکان استفاده حداکثری از منابع کسب و کار با مدل کسب و کار

آشنایی با مفهوم مدل کسب و کار و اهمیت آن

مقالات پیامکی فراز شما بحث را در این مقاله شروع کنید!

پایان هر مسیری که بدون نقشه راه قبلی طی شود چیزی جز گمراهی نیست. محیط کسب و کار نیز از این قاعده مستثنی نیست و بر این اساس استفاده از مدل های کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است. به عبارت ساده، مدل کسب و کار یا مدل کسب و کار به استراتژی سودآوری یک شرکت اشاره دارد و در واقع نقشه راهی است که برای توسعه برند خود به آن نیاز دارید. مدل‌های کسب‌وکار هم برای کسب‌وکارهای جدید و در حال رشد و هم برای برندهای معروف ضروری هستند. در این مقاله هر آنچه را که باید در مورد مدل کسب و کار بدانید در اختیار شما قرار می دهیم. از شما دعوت می کنیم تا پایان با ما همراه باشید.

مدل تجاری؛ نحوه خلق ارزش و ارائه آن به مخاطب

هنگام راه اندازی یک تجارت، مزیت رقابتی شما ممکن است به سادگی استفاده از یک وب سرویس باشد. به یاد داشته باشید که ارزش ها در طول زمان با شناخت بهتر مشتری ایجاد و توسعه می یابند.

اهمیت توسعه یک مدل کسب و کار برای منحصر به فرد بودن برند

طراحی طرح کسب و کار بر اساس مدل کسب و کار

علاوه بر موارد فوق، مدل های دیگری مانند مدل اشتراک، مدل تبلیغات، مدل بازار آنلاین، دراپ شیپینگ، جمع سپاری، دسترسی بالا، دسترسی کم و فریمیوم از مدل های تجاری پرطرفدار و کاربردی هستند.

آشنایی با انواع مدل های کسب و کار با توجه به کسب و کار

چگونه بهترین مدل کسب و کار را انتخاب می کنید؟

مدل کسب و کار و طرح کسب و کار هر دو جزء استراتژی کلی کسب و کار شما هستند. اما تفاوت های اساسی بین این دو وجود دارد. یک مدل کسب و کار، فرضیه شما را در مورد اینکه چگونه کسب و کار شما درآمد ایجاد می کند و به سودآوری می رسد، ارائه می دهد و شامل یک نمای کلی از آنچه ارائه می دهید و چه کسی هستید، می شود. اما طرح کسب و کار در سطح پایین تری قرار می گیرد. این مدل نشان می دهد که چگونه باید مدل کسب و کار را پیاده سازی کنید. طرح تجاری شامل ویژگی هایی مانند روش های عملیاتی، تجربه و ساختار تیم مدیریت، نقاط عطف قابل دستیابی در یک جدول زمانی مشخص و پیش بینی های مالی جامع است.

به عبارت دیگر، مدل کسب و کار بخشی از استراتژی کلی کسب و کار شما است. برخی از مدل های کسب و کار فراتر از زمینه های اقتصادی هستند و شامل مبادله ارزش در زمینه های اجتماعی یا فرهنگی می شوند. مانند تأثیر ظریفی که برخی از محصولات برند بر جامعه یا یک صنعت خاص دارند. فرآیند ایجاد و تغییر مدل کسب و کار را اغلب «نوآوری مدل کسب و کار» می نامند.

مدل کسب و کار بخشی از استراتژی کلی کسب و کار است

تفاوت بین مدل کسب و کار و طرح کسب و کار؛ برنامه ریزی در مقابل اجرای برنامه