با کمک سامانه پیامکی و از طریق امکاناتی مانند ارسال پیامک بر اساس نقش، می توانید پیام های تبلیغاتی را به بازار هدف خود ارسال کرده و آنها را به بازدید از محصولات و خرید آنها تشویق کنید. به عنوان مثال اگر در زمینه فروش تجهیزات پزشکی فعال هستید با استفاده از این قابلیت پنل پیامک می توانید پیام مورد نظر خود را به جامعه پزشکی ارسال کنید.
ویژگی های روانی؛ شناسایی بازار هدف بر اساس باورهای مشتری
بازار هدف مجموعه ای از افراد یا سازمان ها با نیازها و خواسته های مشترک است. این نیاز در قالب یک خدمت یا محصول برآورده می شود. در واقع کسب و کارها و سازمان ها محصولات خود را با توجه به نیاز این گروه طراحی، تولید و روانه بازار خواهند کرد. این گروه متمایز و انتخابی را بازار هدف می نامند. به عنوان مثال، یک آموزشگاه رانندگی دارای گواهینامه به کسانی که گواهینامه دارند اما مدت زیادی است که رانندگی نکرده اند خدمات می دهد. در نتیجه بازاریابی با این روش با شناسایی بازار تعریف شده آغاز می شود. زیبایی این مدل بازاریابی این است که مشتری و نیازهای او را می شناسد. هماهنگی با نیازهای مشتری و پاسخگویی صحیح به آنها موجب احساس رضایت و در نهایت سود بیشتر می شود.
در شناسایی بازار هدف با توجه به ویژگی های روانی، بازار هدف با توجه به پارامترهای سبک زندگی، باورها و عقاید، شخصیت و ارزش ها شناسایی می شود. به عنوان تصویری از یک کسب و کار در ذهن مخاطبان و مشتریان، بر اساس باورهای آنها ایجاد می شود. انتخاب برند برای عرضه محصولات و دریافت خدمات نیز مشمول این تصویر خواهد بود. به عنوان مثال، بسیاری از مردم سوئیس را به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در زمینه تولید شکلات می شناسند. به همین دلیل آنها خرید شکلات های ساخت سوئیس را به محصولات سایر کشورها ترجیح می دهند.
مدیران شرکت ها و صاحبان مشاغل کوچک و بزرگ می توانند با خرید پنل پیامک فراز با در نظر گرفتن ویژگی هایی مانند سن، جنسیت، شغل و موقعیت مکانی، پیامک هدفمندی را برای مخاطبان خود ارسال کنند. خدمات پنل پیامکی پرز به شما کمک می کند تا بازار هدف خود را شناسایی کنید.
با بررسی این پارامترها در تعیین بازار هدف و استفاده از مناسب ترین روش بازاریابی در بین انواع دیجیتال مارکتینگ برای جذب مشتری موفق تر خواهید بود.
جلب رضایت و حفظ رضایت مشتری هدفی است که هر کسب و کاری برای رسیدن به آن تلاش می کند. سوالی که مطرح می شود این است که آیا می توان همه مشتریان را راضی نگه داشت؟ البته این کار سختی است. برای حل این مشکل و تسهیل فرآیند بازاریابی و افزایش فروش، صاحبان مشاغل بازار را تقسیم بندی می کنند. در این تقسیم بندی، گروهی از مخاطبان که علایق و سلیقه آنها با محصولات و خدمات کسب و کار مطابقت دارد، هدف قرار می گیرند. در این مقاله شما را با بازار هدف و نحوه شناسایی آن آشنا می کنیم.
تعریف بازار هدف؛ مجموعه ای از افراد با نیازها و ویژگی های مشترک
در این مدل برای شناسایی بازار هدف، کل بازار به بخشهای جغرافیایی مختلف مانند کشور، استان، شهر، روستا یا محله تقسیم میشود. در این مدل تقسیمبندی کسبوکار، تصمیم میگیرید بر روی محله یا حتی کل کشور تمرکز کنید. برای مثال، مناسب است نصابان دوربین مداربسته در یک منطقه جغرافیایی باریکتر مانند محله، شهر یا شهر تبلیغات کنند. در این صورت ارسال پیامک انبوه به کل کشور یا استفاده از بیلبوردهای تبلیغاتی در مناطق مختلف تصمیم درستی نخواهد بود. اگرچه نرخ مناسب پیامک انبوه و استفاده از پیامک های تبلیغاتی روشی مقرون به صرفه است، اما با شناسایی بازار هدف بر اساس ویژگی های جغرافیایی می توان هزینه ها را کاهش داد.
ویژگی های رفتاری؛ بررسی رفتار واقعی در بخش های مختلف بازار
بازاریابی هدفمند و رفع نیازها باید به گونه ای باشد که منجر به ایجاد سود برای کسب و کار شود. تا زمانی که شناسایی بازار هدف به درستی انجام نشود، دستیابی به این هدف امکان پذیر نخواهد بود. بسته به نوع محصول و خدمات، بازار هدف نیز متفاوت خواهد بود. برای شناسایی بازار هدف باید به ویژگی های مشترک جامعه مشتری توجه ویژه ای شود. در تعریف بازاریابی به زبان ساده، مشتریان، شناسایی نیازها و رفتار مخاطبان بسیار مهم است. در ادامه شما را با ویژگی های در حال تغییر برای شناسایی بازار هدف و تقسیم بندی بازار آشنا می کنیم.
متن بازار هدف چیست؟ راهنمای شناسایی بازار هدف اولین بار در پنل پیامکی – سامانه پیامکی – پنل پیامکی پدیدار شد.
استفاده از اطلاعات درجه یک برای شناسایی مشتریان؛ مشاهده و آمار
بخش مهم دیگری از ویژگی های روانی بحث ایمان است. به عنوان مثال اکثر ایرانی ها معتقدند که لباس های ترکی با کیفیت هستند. بحث نظر نیز اهمیت ایمان و اطمینان به محصول را نشان می دهد. هنگامی که مشتریان به یک محصول اعتقاد داشته باشند، به راحتی نظر خود را تغییر نخواهند داد. افراد دارای فرهنگ، موقعیت اجتماعی و درآمد یکسان ممکن است شخصیت ها و ارزش های متفاوتی داشته باشند. بنابراین توجه به ویژگی های روانی برای شناسایی بازار اهمیت ویژه ای دارد.
در این مقاله با مفهوم بازار هدف و راه های شناسایی این گروه آشنا شدیم. در این مدل از بازاریابی، صاحبان کسب و کار با شناسایی مشتریان با مجموعه ای از ویژگی های مشترک، سعی در تولید محصولات و ارائه خدمات متناسب با سلیقه و نیاز آنها دارند. به این ترتیب صاحبان مشاغل می توانند بخشی از بازار را در اختیار بگیرند. این امر باعث جذب مخاطبان بیشتر و تبدیل آنها به مشتریان وفادار می شود. در نتیجه سهم فروش مشاغل در بازار افزایش یافت.
همچنین استفاده از تحقیقات مبتنی بر آمار برای شناخت نیازها، علایق، باورها و میزان رضایت مشتریان مفید خواهد بود. تهیه پرسشنامه بهترین ابزار برای آمارگیری و جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان است. با کمک پرسشنامه اطلاعات مفیدی در مورد رفتار، باورها و نظرات مشتریان به دست خواهید آورد. با توجه به اینکه جمع آوری اطلاعات از همه مشتریان زمان بر، پرهزینه و دشوار است، باید بر اساس نتایج به دست آمده از نمونه ها تصمیم بگیرید.
شناسایی بازار هدف بر اساس منطقه و ویژگی های جغرافیایی
راهنمای شناسایی بازار هدف؛ بر اساس ویژگی های مشترک جامعه مشتری
اهمیت شناخت بازار هدف در بالا بردن سطح رضایت مشتری و فروش
به عنوان مثال استفاده از ویژگی های جمعیتی و شناسایی بازار هدف بر اساس درآمد و شغل منجر به طبقه بندی و قرار دادن افراد در گروه های پردرآمد و کم درآمد می شود. در این مدل برندی که ساعت های لوکس تولید می کند می تواند پیام های تبلیغاتی خود را فقط برای قشر پردرآمد ارسال کند. در بازاریابی درونگرا به بازاریابی در بخشی از بازار و رفع نیازهای یک گروه مشتری خاص توجه می شود. بنابراین هزینه تبلیغات نیز کمتر خواهد بود.
یکی از مهمترین مراحل در فرآیند بازاریابی، شناسایی بازار هدف است. بازار هدف را می توان با جمع آوری اطلاعات از طریق مشاهده، ایجاد گروه های متمرکز و آمار شناسایی کرد. مشاهده رفتار مشتری یکی از فرآیندهای مفید برای جمع آوری اطلاعات درجه یک به منظور شناسایی و تعیین بازار هدف است. به عنوان مثال برای اطلاع از میزان رضایت مشتریان کافی شاپ خود می توانید روزی چند ساعت در میان مشتریان بنشینید و حالات چهره و صحبت های آنها را دنبال کنید. حتی می توانید برای بهبود منو و طراحی آن بر اساس سلیقه مشتریان به کافه های رقبا مراجعه کنید.
همانطور که از نام این ویژگی پیداست، بازار هدف در این مرحله بر اساس ویژگی های جمعیت شناختی مانند درآمد، شغل، تحصیلات، تعداد اعضای خانواده، سن، جنسیت، مذهب، فرهنگ و موقعیت اجتماعی شناسایی می شود. در نهایت بر اساس این اطلاعات مشتریان به گروه های مختلفی تقسیم می شوند. به دلیل سهولت اندازه گیری متغیرها بر اساس ویژگی های جمعیتی، این تقسیم بندی به منظور شناسایی بازار هدف بسیار محبوب است. در سایر روشهای تقسیمبندی بازار، ویژگیهای جمعیتی و توجه به شاخصهای جمعیتی همچنان مهم است.
در تقسیمبندی بازار بر اساس ویژگیهای رفتاری، با رفتار واقعی بخشهای مختلف بازار سروکار داریم. در این قسمت عواملی مانند میزان استفاده از محصول، آگاهی از محصول، نوع نگرش و واکنش مشتریان و مخاطبان مورد بررسی قرار می گیرد. برای شناسایی بازار هدف با استفاده از این ویژگی، باید به پارامترهای مختلفی مانند خرید در بازه زمانی مشخص، طول عمر محصول، الگوی خرید، وضعیت وفاداری، میزان آمادگی خریدار، نقش تصمیم گیرنده و وضعیت کاربر توجه شود.
- خرید در بازه زمانی معین: تفکیک چیزهایی که باعث می شود افراد در یک بازه زمانی معین و با شکل گیری یک نیاز مشترک خرید کنند.
- بررسی سود در خرید و انتظار محصول: افراد ممکن است انتظارات متفاوتی از خرید یک محصول خاص داشته باشند.
- بررسی عادات و الگوهای خرید: افراد الگوهای خرید متفاوتی دارند. به عنوان مثال برخی به دنبال کیفیت و برخی به دنبال قیمت مناسب هستند.
- وضعیت وفاداری: برخی از مشتریان فقط مصرف کنندگان یک برند هستند. از سوی دیگر گروه هایی هستند که برندهای مختلفی را برای خرید یک محصول انتخاب می کنند.
- آمادگی خریدار: شناسایی وضعیت خریدار و اینکه در چه مرحله ای از خرید، یکی از ویژگی های رفتاری مهم برای شناسایی بازار هدف است. در این قسمت CRM به شما کمک می کند تا از وضعیت آمادگی خریدار مطلع شوید.
- تصمیم گیرنده: نقش تصمیم گیرنده و بالاترین سطح نفوذ برای خرید به منظور شناسایی بازار هدف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال، در خرید لوازم آشپزخانه، زنان بیشترین تأثیر را دارند و تقریباً تصمیم گیرندگان نهایی هستند.
- وضعیت کاربر: هر محصول یک کاربر بالقوه (کسی که برای اولین بار از محصول استفاده می کند) و یک کاربر معمولی (خریدار همیشگی محصول) دارد. برای شناسایی بازار هدف، شناخت این گروه و ویژگی های رفتاری آن نقش بسزایی دارد.
مشخصه هایه جمعیتی؛ اندازه گیری آسان متغیرها برای شناسایی بازار هدف